Blini Online nga Espana Pharm

Potitos®,kanë edhe më shumë përfitime nga sa dini

A e dini se çfarë është siguria e ushqimit për fëmijë?

Ju mund të keni dëgjuar për këtë temë shumë herë, por mund të mos e keni shumë të brendshme. Të gjitha ushqimet që blejmë në supermarket kalojnë kontrollet përkatëse, por ajo që mund të mos dini është se kontrollet që kalojnë lëndët e para të destinuara për industrinë ushqimore për foshnjat janë shumë më tepër.

Për shembull, nga Nutribén® ne nuk mund të përdorim kurrë perimet që blini në supermarket për të bërë Potitos® tonë pasi ato nuk do të kalonin kontrollet përkatëse ose kërkesat tona.

Ky është një fakt që shpesh kalon pa u vënë re, por në fakt është shumë i rëndësishëm. Të gjitha rregulloret që zbatohen për ushqyerjen e foshnjave e bëjnë këtë për të garantuar shëndetin e të vegjëlve, duke kufizuar në masë të madhe sasinë e ndotësve, pesticideve, mbetjeve toksike, kimikateve ose pesticideve që mund të jenë të dëmshme për shëndetin e tyre.

Në Nutribén®, përveç kryerjes së të gjitha kontrolleve të kërkuara me ligj, ne kemi standardet tona të cilësisë që jo të gjitha lëndët e para i plotësojnë. Ne zgjedhim me kujdes të gjithë përbërësit që shtojmë në recetat tona për t’u siguruar që të vegjlit në shtëpi të kenë lëndët ushqyese të nevojshme në çdo vakt dhe në proporcionin e duhur dhe të ekuilibruar sipas nevojave të tyre.

Keni dëgjuar shumë për Los Potitos® por a e dini se është një markë ekskluzive e Nutribén®?

Secila nga recetat e Potitos® Nutriben është përpunuar për të ofruar çdo herë dhe për të zgjedhur referencën që ju te keni per femijën tuaj një opsion ushqimor tërheqës, të balancuar dhe të sigurt që plotëson nevojat ushqyese në mënyrën më të mirë të mundshme, dhe për këtë arsye ne kemi një gamë e gjerë recetash që përfshijnë fruta, perime, mish, peshk, drithëra ose zhardhokët.

Kombinimi i duhur i Potitos® siguron energjinë e nevojshme nga çdo makronutrient në përqindjen e duhur dhe të rekomanduar që shoqërohet me një gjendje ushqyese optimale për moshën e tyre. Nëse ende e keni problem t’i kombinoni, për këtë ne kemi zhvilluar paketën tonë të larmishme që përfshin mish, peshk dhe fruta.

Një përfitim tjetër që ofron Potitos® është se ato kanë një përqindje më të ulët të ujit në krahasim me puretë e bëra vetë (që zakonisht bëhen me sy), kështu që ato ofrojnë gjithmonë lëndët ushqyese të nevojshme dhe në sasitë e llogaritura.

Sasia e ujit të përdorur në gatim është një aspekt që duhet marrë parasysh. Në përgatitjen e Potitos® përdoret sasia minimale e nevojshme e ujit për gatim. Në një përgatitje të bërë në shtëpi, kur bluajmë një “zierje”, nëse përdoret e gjithë lëngu i mishit, mund të merret një pure shumë e holluar, ose ndonjëherë një pjesë e ujit duhet të harxhohet kot.

Humbja e pjesshme e ujit të gatimit mund të çojë në humbjen e vlerave ushqyese, pasi në lëngun e gatimit treten shumë lëndë ushqyese, si: aminoacide, karbohidrate, vitamina dhe minerale. Megjithatë, në procesin e përgatitjes industriale të Potitos®, uji i gatimit rregullohet për të shmangur këto humbje ushqyese.

Ky është një përfitim i rëndësishëm nga pikëpamja ushqyese që ndonjëherë mund të kalojë pa u vënë re.

Përveç kësaj, asnjë nga recetat tona nuk përmban gluten ose kripë dhe të gjitha përmbajnë 0% sheqerna të shtuar.

Shumë herë prinderit kanë përshtypjen se me Potitos® nuk po ofrojmë një dietë të shëndetshme, të larmishme dhe të ekuilibruar, por kjo nuk eshte aspak e vertete. Me të gjitha recetat, i vogli juaj mund të hajë një dietë që përmban të gjithë lëndët ushqyese. Këtu ju lëmë një shembull të një menuje tipike ditore për një fëmijë 6 muajsh, në të cilën ne përfshijmë Potitos® dhe produkte të tjera Nutribén®:

Mos harroni se çdo fëmijë mund të ketë orare dhe vakte të ndryshme. Kjo varet gjithmonë nga këshillat që merrni nga pediatri ose dietologu juaj, pasi është ai që e di vërtet ecurin e te voglit/vogles suaj.

Per foshnja +6 muaj

Mëngjesi: Qumështi i gjirit ose formula * (për shembull, Nutribén Innova OLM® faza 2).
Ushqimi: Potito viçi me bishtaja dhe karrota. (Shumë herë pediatri ose dietologu juaj mund të rekomandojë një pije të vogël qumështi pas këtij vakti).
Snack: Mollë Potito dhe banane. (Shumë herë pediatri ose dietologu juaj mund të rekomandojë një pije të vogël qumështi pas këtij vakti).
Darka: Qumësht gjiri ose formula * (për shembull, Nutribén Innova OLM® faza 2) ose mualebi me 10 drithëra.

  • Konsumi i qumështit gjatë kësaj faze duhet të jetë së paku 0.5L në ditë.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping